Nieuws

 

DE MAYONAISEPOT EN DE TWEE KOPPEN KOFFIE. 
Als de dingen in je leven je even allemaal te veel worden, als 24 uur in een dag niet meer genoeg is, denk dan aan de mayonaisepot en de twee koppen koffie.

Een professor stond voor de klas om een les filosofie te geven. Hij had een aantal voorwerpen voor zich liggen. Toen de les begon, nam hij zonder iets te zeggen een hele grote, lege mayonaisepot en vulde deze met golfballen. De professor vroeg vervolgens aan zijn studenten of de pot nu helemaal vol was. Zij antwoordden van wel.

Toen nam de professor een doos met kiezelsteentjes en kiepte deze in de pot. Hij schudde lichtjes met de pot en de kiezelsteentjes rolden in de open ruimtes tussen de golfballen. Weer vroeg de professor aan zijn studenten of de pot nu vol was. Ze antwoordden van wel.

De professor nam nu een doos met zand en goot deze leeg in de pot. Natuurlijk vulde het zand alle ruimte op tussen de golfballen en de kiezelsteentjes. Opnieuw vroeg hij of de pot nu vol was. De studenten antwoorden met een unaniem “ja”.

Van onder het bureau nam de professor nu twee koppen koffie en goot ze leeg in de pot. De hele inhoud verdween in de pot en de koffie vulde de lege ruimte tussen het zand. De studenten begonnen te lachen. "Nu", zei de professor, “ik wil dat jullie deze pot zien als jullie eigen leven.

• De golfballen zijn de belangrijke dingen in het leven: je familie, je kinderen, je geloof, je gezondheid en je passies. Dingen die ervoor zorgen dat als er niets meer op de wereld was dan deze dingen, je leven toch gevuld zou zijn.
• De kiezelstenen zijn de andere dingen die ertoe doen: je werk, je huis, je auto e.d.
• Het zand is al het andere, de kleine dingen."

"Als je het zand als eerste in de pot doet, is er geen plek meer voor de kiezelsteentjes of voor de golfballen. Datzelfde geldt ook voor je eigen leven. Als je al je tijd en energie aan de kleine dingen besteedt, dan heb je geen ruimte meer voor de dingen die belangrijk voor je zijn.”

“Besteed aandacht aan de dingen die essentieel zijn voor je geluk. Speel bijvoorbeeld met je kinderen. Neem tijd voor een onderzoek voor je gezondheid. Neem je partner mee uit eten. Lees. Er is altijd nog wel tijd om het huis te poetsen of de prullenbak te legen."

"Zorg eerst voor de golfballen, de dingen die echt het allerbelangrijkste voor je zijn. Stel je prioriteiten. De rest is maar zand."

Eén van de studenten stak een vinger op en vroeg waar de twee koppen koffie voor stonden. De professor lachte: “Ik ben blij dat je het vraagt. Ik wil daarmee alleen maar weer eens aangeven dat, hoe vol je leven ook mag zijn, er altijd wel een plekje is om samen met een vriend een kop koffie te drinken."


LEEF NU!

 

Help Desk Liefde
Helpdesk: Goede morgen, waarmee kan ik u van dienst zijn?
Klant: Ik heb er lang over nagedacht, maar ik wil nu Liefde gaan installeren. Kunt u me daar stap voor stap bij helpen?
Helpdesk: Jazeker kan ik dat. Bent u er klaar voor?
Klant: Tja, ik ben niet zo technisch, maar ik denk dat ik er wel klaar voor ben.
Helpdesk: De eerste stap is het openen van uw Hart. Weet u waar uw Hart zit?
Klant: Ja, dat weet ik, maar er worden nu verschillende andere programma's uitgevoerd. Kunnen die tijdens het installeren blijven draaien?
Helpdesk: Welke programma's zijn dat?
Klant: Laat me eens kijken, op het ogenblik worden Oud-Zeer.exe, Lage-Zelfwaardering.exe, Wrok.exe en Wrevel.com uitgevoerd.
Helpdesk : Geen probleem hoor, want Oud-Zeer.exe wordt geleidelijk door Liefde gewist uit uw huidige besturingssysteem. Lage-Zelfwaardering.exe wordt op den duur door een module van Liefde overschreven die Hoge-Zelfwaardering.exe heet. Maar Wrok.exe en Wrevel.com moet u wel helemaal afsluiten. Door deze programma's kan Liefde niet goed worden geïnstalleerd. Kunt u deze afsluiten?
Klant: Kunt u me daarbij helpen?
Helpdesk: Met genoegen. Ga naar uw startmenu en klik op Loslaten.exe. Doe dat net zolang tot Wrok.exe en Wrevel.com helemaal zijn gewist.
Klant: OK, dat is gebeurd. Nu is Liefde vanzelf gestart. Is dat normaal?

Helpdesk: Ja, hoor. U moet nu een melding krijgen dat het opnieuw wordt geïnstalleerd voor de levensduur van uw Hart. Krijgt u die melding?
Klant: Ja, die zie ik. Is Liefde nu helemaal geïnstalleerd?
Helpdesk: Ja, maar denk eraan dat u nu alleen nog maar de basisprogramma's heeft. U moet de andere Harten aansluiten voor de programma-uitbreidingen.
Klant: Oei, ik krijg al een foutmelding. Wat moet ik nu doen?
Helpdesk: Welke foutmelding?
Klant: Er staat "Fout 412" Programma wordt niet uitgevoerd op interne componenten. Wat wil dat zeggen?
Helpdesk: Geen zorgen hoor. Dat is een probleem dat wel vaker voorkomt. Het wil zeggen dat Liefde is ingesteld om op externe Harten te worden uitgevoerd, maar dat het nog niet op uw eigen Hart draait. Het ligt nogal ingewikkeld, maar in lekentermen wil het zeggen dat u pas aan liefde voor anderen toekomt als u eerst Liefde voor uw eigen computer draait.
Klant: Wat moet ik dan doen?
Helpdesk: Kunt u de map Zelf-Aanvaarding openen?
Klant: Ja, die heb ik.
Helpdesk: Mooi zo. U wordt er echt goed in.
Klant: Dank u.
Helpdesk: Graag gedaan. Klik op de volgende bestanden en kopieer die naar de map Mijn-Hart: Vergeef-jezelf.doc, Ken-je-waarde.txt en Erken-je-Beperkingen.doc. De computer zal alle bestanden overschrijven die problemen geven en programma's met fouten verbeteren. U moet ook Overdreven-Zelfkritiek.exe uit alle programma's wissen en dan de prullenbak leegmaken zodat u zeker weet dat het voorgoed verdwenen is en nooit meer terug kan komen.
Klant: Zo, dat is gebeurd. Hela! Mijn Hart loopt vol met nieuwe bestanden. Glimlach.mpg draait nu op mijn beeldscherm en geeft aan dat Vrede.com en tevredenheid.com in mijn Hart worden overschreven. Is dat normaal?
Helpdesk: Dat gebeurt wel eens, ja. Voor sommigen duurt het een tijdje, maar op den duur worden alle programma�s geladen. Maar, alles op zijn tijd. Dus Liefde is nu ge�nstalleerd en wordt uitgevoerd. Vanaf nu moet u het allemaal zelf aankunnen. Ik heb nog één ding voordat ik ophang.
Klant: Ja?
Helpdesk: Liefde is een gratis programma. Zorg ervoor dat u het programma geeft aan iedereen die u maar tegenkomt. Die geven het dan weer aan anderen en van hen krijgt u dan weer soortgelijke andere mooie programma's. 

 

Het verhaal van de vier kaarsen


Heel langzaam brandden eens vier kaarsen.
 De omgeving was zo rustig dat men ze kon horen spreken.
 De eerste kaars zei: “Ik ben de VREDE.
 Ik deed zolang mijn best opdat mensen geen ruzie zouden maken,
 Maar wat heeft het nog voor zin dat ik voor de mensen brand?
 Haar vlammetje werd vlug kleiner en doofde uit.

De tweede kaars zei: “Ik ben het VERTROUWEN.
Ik leer mensen om te geloven in het leven zelf en in elkaar.
Maar mensen vertrouwen niet eens meer hun eigen hart,
en geloven niet in het waarom van hun bestaan.”
Wanneer ze stopte met praten
 blies ze zichzelf met een laatste zuchtje uit.

 Op haar beurt sprak zachtjes de derde kaars: ”Ik ben de LIEFDE.
 Ik heb de kracht niet gekregen om te blijven branden.
 Mijn hoop was dat ik mensen kon helpen
 om elkaar warmte te geven,
 en het gevoel dat er altijd Iemand ook van hen hield .
 Ze wachtte niet langer en doofde uit.

 Toen zei de vierde kaars:
”Wees niet bang, mijn kind.
 Nu ik nog brand, kunnen we de andere kaarsen weer aansteken.
 Want ik ben de HOOP!”
 Met glanzende ogen nam het kind de kaars van de hoop
 en stak de andere kaarsen weer aan.
 Het vlammetje van de hoop wilde het kind nooit uit het leven laten verdwijnen.
 Zo blijven vrede, vertrouwen en liefde behouden in ons leven.